Decemberi Hírlevél

Nagyon kellemes, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet mindenkinek! Kívánom, hogy mindenkinek azt hozza a Jézuska, amire szüksége van, legyen ez egy hatalmas ölelés egy rég nem látott baráttól, vagy éppen egy nyakleves ugyanettől a személytől. 😉

Ha már a szeretet ünnepéről beszélünk, lenne egy kérésem. Próbáljunk meg nem legyilkolni egy fát sem csak azért, hogy egy hét múlva kidobjuk. Vegyünk cserepes, élő fenyőt, amit megtarthatunk, vagy akár vissza is vihetünk vízkereszt után. Nekem évek óta ugyanaz a kis fám van. Cserépben tartom, úgyhogy alig nő valamit; nem kell az utolsó pillanatban fáért rohangálnom; miattam nem vágnak ki egy ilyen szépséget sem, és szinte már családtag is az én kis fácskám.

Annyira szívügyem ez a dolog, hogy játékot hirdetek. Aki küld nekem egy képet a CSEREPES, ÉLŐ, feldíszített fájáról, kap ajándékba egy ingyenes, egy lapos jóslásra feljogosító kupont!
Nem lesz muszáj azonnal felhasználni, egy évig lesz érvényes. A karácsonyi levélben írok majd egy emlékeztetőt és részleteket.

Most pedig jöjjön a tarotszkóp. A lapok a Nostradamus Elveszett Tarotjából vannak (The Lost Tarot of Nostradamus).

Érdekes, sokakat a túlzott költekezésre figyelmeztet a tarot. Próbáljunk meg csak hasznos, szükséges dolgokat venni, porfogókra senkinek nincs szüksége, akkor sem, ha ajándékba kapja azokat. Ha valaki nekem akarna ajándékot küldeni, a Wild Unknown Tarot, a Tarot de Marseille, a Swiss 1JJ, a Visconti-Sforza, a Russian Tarot of StPetersburgh és a Prisma Vision Tarot közül bármelyik remek ötlet lenne. Ha valakinek van otthon bármilyen nem használt tarot paklia, attól is szivesen megszabadítom. 😉

Vízöntő – január 21. – február 19. – Csillag Nyolcas

Lehet, hogy ideje lenne kicsit ellazulni, leereszteni a vár hídját és beengedni néhány embert a falakon túlra? Ne feledd, hogy a karácsony a SZERETET ünnepe. Az ajándékok, a csillogó tisztaság és a nyolcfogásos vacsora fele annyira sem fontos mint az, hogy végre kimutassuk, mennyire szeretjük a másikat. Gyújts egy szezonális illatú gyertyát, vedd körül magad szeretteiddel és barátaiddal, és egy pillanatra felejtsd el, hogy mennyi gond van a világban. Meghitt Karácsonyt kívánok!

Halak – február 20. – március 20. – Egyensúly

Vigyázz az egészségedre. Influenza szezon van, mindenki fúja ay orrát és tüsszög. Gyakran moss kezet és fertőtleníts le mindent, amit csak idegenek megfoghattak. A nagy karácsonyi ebédeknél és szaloncukor akasztásnál is vigyázz! Ilyenkor nagyon könnyen felszalad az a pár kiló, amit aztán nagyon nehéz leadni. Mértékletesség a titok kulcsa: ne diétázz, de ne egyél többet annál, mint amire szükséged van.

Kos – március 21. – április 20. Hold Hetes

Gondold át, mit szeretnél karácsonyra, és azt is, másoknak mit adsz majd. A szokásos nyakkendő-zokni-tusfürdő helyett próbálj meg valami olyat adni, aminek örül is majd a másik. Erőltesd meg a fantáziádat, próbálj meg puhatolózni és figyelj az apró jelekre. Ha a párod vásárlás közben felvesz valamit, vagy kijelenti, hogy de szép, jegyezd meg, mi volt az! Ugyanígy a gyerekekkel: ha egy fél éve még a legújabb Barbie-ért nyafogott, az nem jelenti, hogy még mindig azt akarja! És különben is, sosem az ajándék a lényeg, hanem a hangulat, amire majd visszaemlékeznek.

Bika – április 21. – május 20. – Hold Hatos

Ennél a lapnál az ajándékozáson van a hangsúly. Szívből adj, jelentéssel bíró ajándékokat, ne pedig tusfürdő csomagot. Amikor pedig te kapsz valamit, jusson eszedbe a mondás: ajándék lónak ne nézd a fogát! Ha valaki nem azt adta neked, amit szerettél volna, tedd fel magadnak a kérdést: vajon azért, mert nem szeret, vagy azért, mert nem ismer eléggé? Lehet, hogy nem mutatsz meg magadból eleget, nem engeded közel magadhoz a szeretteidet, és ezért kapsz mindig zoknikat? Próbálj nyitottabb, elérhetőbb lenni.

Ikrek – május 21. – június 21. – A Hold

Láss át a hamis mosolyokon és drága ajándékokon. Lehetséges, hogy olyanokra pazarlod az idődet – és pénzedet – akik nem érdemlik meg. Előfordulhat a környezetedben egy olyan személy, aki kihasznál, vagy a hátad mögött kibeszél, és ellened dolgozik. Ideje az ilyeneket felkutatni, leleplezni és megszabadulni tőlük. Lehet, hogy fájdalmas lesz, de hosszútávon megéri majd. A lap arra is buzdít, hogy hallgass a megérzéseidre és ösztöneidre, arra a bizonyos “zsigereimben érzem” tipusú hangra.

Rák – június 22. – július 22. – Gömb Nyolcas

Légy praktikus és megfontolt. Olyan dolgokat ajándékozz, amiről tudod, hogy a másik hasznát is veszi, nem csak a polcán fogja majd a port. Ezzel párhuzamosan a kiadásaidra is figyelj. Senkinek sem jó, ha a nagy költekezésben eladósodsz. Óvatosan használd a hitelkártyádat. A lap arra is buzdít, hogy ne hagyd elvonni a figyelmedet arról, ami igazán fontos számodra. A karácsony közeledtével sokminden lesz majd, ami eltereli a gondolataidat, de próbálj nem végleg elveszni közöttük. Bármi is az, ami fontos számodra, ne veszítsd szem elől.

Oroszlán – július 23. – augusztus 23. – Gömb Hetes

Itt az ideje lepihenni és végiggondolni, mit értél el ezévben. Dőlj hátra és büszkélkedj az eredményeidben. Gondold át, miket valósítottál már meg a múltévi fogadalmaidból, és veregesd magad vállon a sikereidért. A kudarcokról se feledkezz meg, ezek tanítanak a legtöbbre, és ezek adnak új célokat, amiket jövőre el kell érned.

Szűz – augusztus 24. – szeptember 23. – Gömb Hatos

Mindenkinek annyit adj, amennyit megérdemel, és annyit várj, amennyit te igazából érsz. Ez a lap arra bíztat, bánj igazságosan mindenkivel és ne adj se többet, se kevesebbet a szükségesnél. A szükséges mennyiség persze relatív. Fontos, hogy a szeretet ünnepén ne feledkezz meg a nálad kevésbé szerencsésekről. Próbálj meg adakozni, segíteni, jótékonykodni. Ha csak egy forró kávét veszel egy hajléktalannak, máris tettél valami jót, és még csak nem is került olyan sokba.

Mérleg – szeptember 24. – október 23. – Gömb Ötös

Ne feszítsd túl magad, amikor a karácsonyra készülsz. Ilyenkor nagyon könnyű túlköltekezni, amit aztán a következő hónapokban koplalással teszünk jóvá. Jobb lenne tehát, ha eleve megfontoltan készülnél az ünnepekre. Ha valaki segítségért fordul hozzád, semmiképp ne utasítsd vissza: most tényleg szüksége van rád. A Fekete Péntek, Boxing Day és hasonló leárazási őrületeknek se dőlj be. Ha szükséged van valamire, az rendben van, de ha csak azért vennéd meg, mert most olcsó, akkor inkább aludj rá egyet.

Skorpió – október 24. – november 22. – Gömb Négyes

Érdemes lenne otthon, kézzel készített ajándékokat adni ezévben. Olcsóbbak és sokkal többet mondanak, mint a boltban megvett dolgok. Nem kell hatalmas ügyességet igénylő csodákra gondolni. Elég, ha egy pár préselt levélből csinálsz egy üdvözlőlapot, vagy sütsz egy sütit a szeretteidnek. Légy kreatív, és vigyázz, hogy mire költesz.

Nyilas – november 23. – december 21. – A Torony

Az ünnepek sok eltemetett érzelmet áshatnak elő. Számítanod kell sírásra és érzelmi hullámvasutakra. Ne aggódj, mindez a jó ügy érdekében történik majd: hogy továbbléphess, hogy megerősödj, hogy fejlődj. Bocsáss meg azoknak, akik bántottak, de ne hagyd, hogy elvegyék tőled azt, ami jogosan a tiéd. Lehet, hogy a környezetedben lesz valaki, akibe átvitt értelemben belecsap a villám. Ezesetben szüksége lesz a támogatásodra, hogy sírhasson valaki vállán és legyen valaki, aki aztán talpraállítja.

Bak – december 22. – január 20. – Hold Négyes

Légy szemfüles, ebben a hónapban új lehetőségek tárulnak eléd: csak észre kell venned őket. Ne ülj bezárkózva a szobádba: mozdulj ki és keresd az újdonságokat, az ötleteket, a kinyíló kapukat! Ha új párkapcsolatra vágysz, Decemberben jó eséllyel találkozhatsz valakivel. A hangsúly mindenképpen a keresésen van, azon, hogy résen légy és észrevedd a feléd nyújtott kezet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s