Mallorca és a Szeretők 

   Ahogy Mallorca egy üdülőfalujában ücsörgök, és várom a férjemet, hogy visszaérjen a boltból, kicsit van időm elgondolkodni a kapcsolatok jelentésén. 
Mindenkivel előfordul, hogy veszekszik a párjával, ez természetes egy egészséges, komoly kapcsolatban. De a veszekedéseknél mindig fontosabbak a kibékülések. Néha annyira nehéz feladni az egónkat, és megtenni az első lépést! De ha komolyan belegondolunk, igazából nekünk is jobb a békesség. Egy ideig talán fájni fog a sérült önérzetünk, de nem annyira, mint a párunktól való elszakadás fájna. Ha pedig veszünk egy nagy levegőt, és beengedjük a vidámság lehetőségét, néhány “pillanat” múlva talán már nem is értjük, min húztuk fel magunkat ennyire.

Ma van a tarot világnapja, és mivel egy nagy szerelmem a tarot, a mai poszt kártyája a Szeretők.  

Egyértelműen szerelemmel kapcsolatos lap, de ezzel együtt választást is jelent. Az egyiptomi paklimban nem is Szeretők, hanem “Két út” a neve. Ahogy fent is írtam, a szerelemben is vannak néha nehéz döntések. Vannak nehéz időszakok, amikor úgy tűnik, kizárólag veszekedésből áll a kapcsolat. Ilyenkor nekünk kell eldönteni, hogy kitartunk-e, vagy feladjuk és szakítunk, elválunk a párunktól. 
Döntéshelyzetek elé persze nem csak a szerelemben kerülünk. Az élet egymás után teszi fel a kérdéseket, és nekünk valahogy válaszolnunk kell. Ez még hagyján, de utána felelősseget is kell vállalnunk a választásainkért, és nem másokat okolni, ha valami nem úgy működik, ahogy szeretnénk. Ez talán még a választásnál is nehezebb.
  
 

Mindenkinek kívánom, hogy olyan tiszta legyen a tudata, akár a mallorcai tengervíz: méterekig tisztán látni az alján a homokot és a lábunk körül cikázó halakat!

Áldás,

Kati

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s